31.01.2013

Google+ Aktif Kullanıcı Sayısı Twitterı Geçti

http://globalwebindex.net/wp-content/uploads/2013/01/graph1.png
Sosyal Medya Aktif Kullanıcı Grafiği
Google+ grows to become 2nd largest social platform globally

Google+, who despite being branded a failure or ghost town by large portions of the media, grew in terms of active usage by 27% to 343m users to become the number 2 social platform. Interestingly for Google, YouTube (not previously tracked by us as a social platform) comes in at number 3, demonstrating the immense opportunity of linking Google’s services through the G+ social layer. This is also a key indication of why Google+ integrated with the Google product set is so key to the future of search and the internet. We’ve got more coming on Google+ later this week as well.


Google+ küresel büyük 2. sosyal platform haline büyür

Medyanın büyük bir kısmı tarafından bir arıza veya hayalet kasaba markalı olmasına rağmen, 2 numaralı sosyal platformu olmayı 343m kullanıcıların% 27 oranında etkin kullanım açısından büyüdü Google+,. İlginçtir Google, YouTube (daha önce bir sosyal platform olarak bize tarafından izlenmeyen) G+ toplumsal katman aracılığıyla Google'ın hizmetlerini bağlayan büyük bir fırsat gösteren, sayı 3 de geliyor. Bu aynı zamanda Google ürün seti ile entegre Google arama ve internetin geleceği için çok önemli neden önemli bir göstergesidir. Biz daha da geç bu hafta Google+ 'geliyor var ettik.

30.01.2013

Bilim Adamları Bunu da Çözdü

Kadınların en yaşlı oldukları gün ve saat...


Bilim adamları sonunda bunu da çözdü... Kadınlar hakkında araştırma yapan bilim adamları, kadınların her hafta aynı gün ve saatte yaşlı göründüklerini kaydetti.

Bilim adamları, kadınların her çarşamba öğleden sonra saat 15.30 da en yaşlı ve en yorgun hallerinde göründükleri belirledi.
Bir kozmetik firması tarafından İngiltere  ve ABD'de yüzlerce kadının katılımıyla yapılan çalışma, her 10 kadından birinin çarşamba gününü haftanın en stresli günü olarak gördüğünü ortaya çıkardı.

KADINLARIN KARA ÇARŞAMBASI

Çalışmaya göre, çarşamba öğleden sonrasında enerji düzeylerinin dibe vurması, iş stresinin tavan yapması ve haftasonundan kalan yorgunluğun tüm etkisini göstermesi sonucu kadınlar yaşlı görünüyor ve yaşlı hissediyor.

EN MUTLU OLDUKLARI GÜN

Kadınların kendilerini en mutlu hissettikleri gün ise cuma. Çalışmaya katılan kadınların yüzde 60'ı, cuma günü kendilerini son derece mutlu ve neşeli hissettiklerini belirtti.

PAZARTESİ UYKUSUZLAR

Pazartesi gecesi, kadınların uykusuzluktan en çok şikayet ettikleri gece olarak belirlendi.

EN YAŞLI GÜNLERİ

Uykusuzluğun etkileri yüz ve boyun bölgesinde 48 saat sonra etkisini gösterdiği için kadınlar, çarşamba günü daha yaşlı görünüyor.
Çarşamba günü, kadınların genellikle pazartesi başladıkları rejimlerini ve cilt bakımlarını da en çok terk ettikleri gün olarak belirlendi.

28.01.2013

Android Saat



Android Saatler
Android Saatler Son Zamanların En İyi Buluşu.
Gün geçmiyor ki şaşırmadığımız bir buluş gerçekleşmiyor. Son zamanlar da en çok konuşulan buluşlardan birisi de hiç şüphesiz Android saatler...
İşte Android saatlerde kullanabileceğiniz özellikler ve uyumlu telefonları.

Android saat ile sorunsuzca güncel kalın, üstelik ellerinizi kullanmadan

  • Facebook gönderilerini kontrol edin. 
  • Tweet'leri, metin mesajlarını ve E-postaları kaçırmayın. 
  • Kimin aradığını görün. 
  • İsterseniz biraz müzikle başka dünyalara gidin. SmartWatch'u keşfedin. 
  • Kıyafetinize takın. Herhangi bir 20 mm'lik bilek kayışıyla takın. 
  • Sık kullandığınız SmartWatch uygulamalarının keyfini sürün.

Tam Uyumlu Sony Xperia Modelleri

Live with Walkman
Xperia Active
Xperia Arc
Xperia Arc S
Xperia Mini
Xperia Mini Pro
Xperia Neo
Xperia Neo V
Xperia P
Xperia Play
Xperia Pro
Xperia Ray
Xperia S
Xperia Sola
Xperia U
Xperia X10
Xperia X8
Xperia Acro S
Xperia iON
Xperia J
Xperia Miro
Xperia Neo L
Xperia T
Xperia Tipo
Xperia Tipo Dual
Xperia V

Sony Tablet P
Sony Tablet S
Tam Uyumlu Diğer Marka Modeller
Tam uyumluluk Bu ürünün tüm işlevleri aşağıda listelenmiş akıllı telefonlarla çalışır
HTC Desire C 
HTC Desire S 
HTC One S 
HTC One V 
HTC One X 
HTC Wildfire 
HTC Wildfire S 
Huawei U8650 
Motorola ATRIX 
Motorola Defy 
Motorola Droid 2/Milestone 2 
Motorola RAZR 
Orange San Francisco 
Samsung Galaxy 5 
Samsung Galaxy Ace 2 
Samsung Galaxy Fit 
Samsung Galaxy Gio 
Samsung Galaxy Mini 
Samsung Galaxy Nexus 
Samsung Galaxy S II 
Samsung Galaxy SII ICS 
Samsung Galaxy SIII 
Samsung Galaxy SL 
Samsung Galaxy W 
Samsung Nexus S
Kısmi Uyumlu Diğer Marka Modeller
Bu ürünün işlevlerinin çoğu aşağıda listelenmiş tüm telefonlarla çalışır.
Tümü Bluetooth fonksiyonelliğine sahiptir.
HTC Wildfire S
Motorola Defy +
Samsung Galaxy Ace 
Samsung Galaxy Fit 
Samsung Galaxy Gio 
Samsung Galaxy Note
Uyumsuzluk
Bu ürünün hiçbir işlevi aşağıda listelenmiş akıllı telefonlarla çalışmaz.
HTC Evo 3D / Shooter 
HTC Sensation
LG Optimus Me 
LG Optimus One
Motorola XOOM

Tüm bunların yanı sıra Android Marketten de birbirinden güzel uygulamalar indirerek bu saatini keyfini çıkarabilirsiniz.

26.01.2013

Behzat Ç'nin Senaristen Tarihe Geçecek Konuşma





















 Seni alkışlamaktan tebrik etmekten başka elimizden birşey gelmiyor zaten. Çok doğru dua edelim de elektrikler kesilmesin...

Tatil81.com

TATİL81.COM

www.tatil81.com ile 81 ilden tüm tatil beldeleri ve o beldeler hakkında bilgileri bulabileceksiniz. Hangi tatil bölgesinin ne ile meşhur olduğu, hangi otellerin bulunduğu, tarihi yerlerini ve konumunu sizlere aktaracak olan tatil81.com nerede tatile gitsem diye düşünen için mükemmel bir adres. Sizde kararsız kalmışsanız ve bir türlü karar veremiyorsanız hemen www.tatil81.com adresini ziyaret ediniz.

Renault En Yenilikçi Fransız Şirketi Seçildi

 

Renault En Yenilikçi Fransız Şirketi Seçildi

Boston Consulting Group, yeni değerlendirmesinde Renault'yu dünyanın en yenilikçi 50 şirketi arasında gösterdi.


Boston Consulting Group, yeni değerlendirmesinde Renault'yu dünyanın en yenilikçi 50 şirketi arasında gösterdi.
Renault açıklamasına göre, Boston Consulting Group, Renault'yu sıfır emisyonlu araçlara yaptığı yatırımlar, Renault-Nissan Ortaklığı ve Daimler ile yapılan ortaklık, yeniliğe ayrılan kaynaklarla ilgili kararlı stratejisi nedeniyle değerlendirmeye layık gördü.
Renault, dünyanın en yenilikçi 50 şirketi arasında genel değerlendirmede 34. sırada yer alırken, bu yılki değerlendirmede yer alan beş otomotiv şirketinden birisi olmayı başardı.
"En yenilikçi şirketler" 2012 değerlendirmesinde şu beş kriter temel alınıyor:
Müşteriler için değer, marka değeri üzerindeki etki, maddi açıdan değer, satış ekipleri için satış kolaylığı ve satış büyüklüğü açısından proje potansiyeli.
"En yenilikçi şirketler" değerlendirilmesi 2004 yılında başladı. Dünyanın en büyük şirketlerinin 1.512 üst düzey yöneticisi ile yapılan değerlendirme, şirket stratejisinde verilen öncelikler ve gelecek yıllarda yeniliğe ayrılacak olan finansal kaynakların miktarı gibi göstergeleri kullanıyor.

25.01.2013

Nokia'dan 41mp Kameralı Lumia Geliyor

 41 MP KAMERALI YENİ LUMİA MI GELİYOR?

41 MP NOKİA LUMİA ŞİMDİDEN MERAK KONUSU
Nokia'nın başarılı 41MP kamerası sonunda Windows Phone işletim sistemli bir telefona gelebilir.
Nokia, 41MP çözünürlük sunan kameraya sahip 808 PureView modelini tanıttığında herkes bu telefona şüphe ile bakmıştı. Ben de dahil olmak üzere birçok kişi Nokia'nın çözünürlük ile kullanıcıları "kandırmayı" düşündüğünü tahmin ediyorduk. Fakat Nokia, geleneksel akıllı telefon kameralarına göre çok daha büyük bir sensör ve özel lenslerle kompakt fotoğraf makineleriyle yarışacak bir telefon yaratmıştı. Fotoğraf kalitesi konusunda görüşüm değişse de bir konuda halen aynı fikirdeyim: Symbian artık öldü.

808 PureView, kamerasına rağmen Symbian işletim sistemi sebebiyle birçok kullanıcıya itici geliyor. Nokia'nın Lumia 920′de sunduğu 8MP PureView kamera ise 41MP kadar etkileyici sonuçlar sunmuyor. Bu sebeple Nokia'nın kullanıcılara yakında 41MP kameralı bir Lumia modeli sunacağı iddia ediliyor.

Gelen bilgilere göre 41MP kameraya sahip Lumia modeli, kamerası dışında Lumia 920′den farklı olmayacak. Ekran boyutu ve donanımın aynı kalması bekleniyor. Büyük kamera modülünün telefona nasıl yerleştirileceği de merak konusu çünkü 808 PureView modeli bir hayli kalındı. 41MP kameralı Lumia'nın Şubat ayı sonunda MWC'de tanıtılacağı söyleniyor.

Bu model ile birlikte Nokia'nın 2013′ün ilk yarısında 6 yeni model tanıtacağı söyleniyor. Bunlar arasında Lumia'nın bulunacağı söyleniyor. Fakat 41MP kamera ve metal gövdenin aynı modelde kullanılacağı konusunda bir bilgi yok. Yani bu özellikler ik farklı modelde karşımıza çıkabilir.

Sizce 41MP kameralı bir Lumia başarılı olabilir mi?

24.01.2013

Dentinho Beşiktaş'ta


Dentinho Beşiktaş'ta
Beşiktaş'ın bir süredir ilgilendiği Dentinho sonunda imzayı attı. KAP'a gönderilen bildirim:
"Şirketimiz ile Shakhtar Donetsk Futbol Kulübü arasında profesyonel  futbolcu Bruo Ferreira Bonfim(DENTİNHO)'nun 23 ocak 2013 ile 1 ocak 2014 tarihleri arasında kiralanması için aşağıdaki koşullarda anlaşmaya varılmıştır.'' dendi. Öte yandan Dentinho sıcağı sıcağına Beşiktaş forması ile objektiflere poz verdi.

PEKİ DENTINHO KİMDİR?

Sao Paulo doğumlu 24 yaşındaki Dentinho, futbola Corinthians’da başladı. Özellikle 2008-2009 sezonunda gösterdiği etkili performansla Avrupa’nın dev külüplerinin de dikkatini çekti.
Real Madrid, Arsenal ve Manchester United’ın transfer etmek istediği oyuncu Corinthians ile yeni sözleşme imzalarken Brezilya ekibi oyuncunun bonservisine 36 milyon avroya serbest kalır maddesi koydu.
Brezilya pazarının önemli aktörlerinden olan Shakhtar Donestsk, 2011 yazında hücuma yönelik orta saha oyuncusunu 7,5 milyon avroya kadrosuna katmayı başardı. Ukrayna’daki ilk yılında 7 maçta ilk 11’de forma giyen Dentinho, 18 kez sahaya çıkarken 705 dakika süre aldı.
İlk sezonunda üç defa fileleri havalandıran Brezilyalı oyuncu, 18. Haftası geride kalan Ukrayna Ligi’nde iki kez ilk 11’de şans bulabildi. 1.75’lik oyuncu bir kez de gol sevinci yaşadı. Her iki kanatta da oynayabilen Dentinho, forvet arkasında da görev yapabiliyor.
Beşiktaş için hayırlı olur umarım...

23.01.2013

Kandiliniz Mübarek Olsun

Bugün Kandil...
Bari bugün, kan dökülmesin, kazalar olmasın, fakirlerin karnı doysun, küsler barışsın, çocuklar annesiz babasız kalmasın. Bugün herşey iyi olsun. Herkes bari bugün gülsün. Herkesin Mevlit Kandil'i Mübarek Olsun.

Sevgiyle Kalın...

22.01.2013

Fransa Google dan Para İstiyor

Fransa Google'dan Para İstiyor
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Google gibi arama motorlarının, basın kuruluşlarına telif hakkı ödemesi için yasal düzenleme yapılacağını söyledi.
Elysee Sarayı'n da düzenlenen kabulde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hollande, ''Sizin ürettiğiniz haberler üzerinden onlar fayda sağlıyor, dolasıyla basının maliyet harcamalarına onların da katkı sağlaması çok normak'' ifadesini kullandı.
Fransa’da basın yayın kuruluşları, uzun zamandır, günlük haber ve bilgileri de aktaran Google’ın elde ettiği reklam gelirlerinden kendilerine telif hakkı ödemesi konusunda baskı yapıyor.
Fransa’da Kültür ve Adalet Bakanlıkları, öncelikle Google ile basın yayın kuruluşlarının anlaşmaya gitmesini beklediklerini, aksi takdirde konu ile ilgili yasa tasarının derhal parlamentoya gönderileceği uyarısından bulunuyor.

19.01.2013

Astronotlar İçin Balon Ev Geliyor



Astronotlar için ‘balon ev’
NASA’dan, derin uzayda üs görevi görecek ve astronotların evi olacak bir proje geliyor.
NASA, derin uzayda üs görevi görecek ve astronotların evi olacak bir ‘balon’ üzerinde çalışıyor. Bir uzay aracı veya istasyondan bağımsız olarak derin uzayda kullanılması planlanan balon, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) test edilecek

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), özel bir uzay havacılık şirketi tarafından üretilecek olan blona, Bigelow Expandable Activity Module, yani ‘Bigelow Genişletilebilir Faaliyet Modülü’ (BEAM) adı verdi.

BEAM projesinde Bigelow Aerospace şirketiyle çalışan NASA, böylece özel uzay-havacılık şirketleriyle olan ilişkisini de güçlendirdi. NASA, ISS’ye kargo gönderim işini Space X ile gerçekleştirmeye başlamıştı. Aynı şirket, ABD’li astronotları uzay üssüne taşıyacak roket ve uzay kapsülü geliştirmekle uğraşıyor.
Las Vegas’lı otel zinciri sahibi Robert Bigelow tarafından kurulan Bigelow Aerospace, 2006 ve 2007’de sırasıyla Genesis-1 ve Genesis-2 yaşanabilir uzay araçlarını test amaçlı olarak yörüngeye ateşlemişti.
UZAY İÇİN İDEAL KONFOR
Astronotlar için hem bağımsız bir üs hem de ev görevi yapacak olan BEAM, yaklaşık 4 metre uzunluğında ve 3 metre genişliğinde olacak. Bigelow Aerospace’in üçüncü yaşanabilir modül prototiği olan BEAM’in, 2015’in ortalarında Space X’in Dragon kargo uzay aracıyla Uzay’a gönderilmesi planlanıyor.
NASA, her bir BEAM uzay modülü için Bigelow Aerospace şirketine 17.8 milyon dolar ödeme yapacak. Ayrıca, yerden 400 km mesafede, Dünya’nın yörüngesinde hareket edebilen BEAM modüllerinin geliştirilmesine büyük önem veriliyor. NASA’nın amacı, bu modüller yardımıyla bir gün ISS’nin ötesindeki derin uzayda yer alacak 100 milyar dolarlık bir uzay üssü inşa etmek.

18.01.2013

Apple'dan Yeni İphone Sinyali

iPhone 5

Apple'dan yeni iPhone sinyali

Apple'ın Haziran ya da Temmuz ayında yeni ve daha düşük  fiyatlı modelini çıkarması bekleniyor. Telefonun isminin iPhone 5S olacağı konuşulurken model ve fiyat şimdiden merak konusu...
Teknoloji sektörünün en popüler şirketi olan Apple'ın iPhone modeline yönelik çıkan söylentilere her geçen gün yenileri ekleniyor. Şimdi de şirketin yaz başında iPhıne 5S modelini meraklılarıyla buluşturacağı belirtildi. Apple Insider sitesi, mart ayında iphone 5s'lerin üretimine başlanabileceğini öne sürdü. Apple'ın aynı zamanda yeni ürünle birlikte iPhone 5'in yenlenmiş sürümünü de piyasaya süreceğine işaret edildi.
PLASTİK İPHONE 5 LER ÜRETİLECEK

Yazın tanıtılacak olan iphone 5 modelinin mevcut telefonlardan daha ucuz olacağı ve daha altı farklı renkle plastik kasada satılacağı belirtildi. Plastik kasalı iPhone 5'lerin 350-450 dolar arasında bir fiyat etiketi olacağı belirtildi.
 

Mehmet Ali Birand'ı Kaybettik

Mehmet Ali Birand
Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Büyük insan haber spikerlerinin en kralı ve hocası Mehmet Ali Birand dün hayatını kaybetti. Sevenleri ve dostları büyük bir üzüntü içerisinde. Başımız sağolsun...

17.01.2013

Ereyon.com.tr

Türkiye alışverişini ereyon dan yapıyor. 8 yıldır e ticarette öncü firma olarak boy gösteren ereyon.com.tr son 2 yıldır şikayet konusunda da Türkiye'nin lider markası olduğunu kanıtladı. Gelen tüm olumsuz tepkiler ve şikayetlere anında cevap veren, sorunları çözmek için müşterileri ile bağlantısını koparmayan yapısı ile 2012’de Şikâyeti En İyi Yöneten E-ticaret Sitesi olarak 2011 ve 2012 yıllarında önemini bir kez daha kanıtlamış oldu.