25.01.2013

Nokia'dan 41mp Kameralı Lumia Geliyor

 41 MP KAMERALI YENİ LUMİA MI GELİYOR?

41 MP NOKİA LUMİA ŞİMDİDEN MERAK KONUSU
Nokia'nın başarılı 41MP kamerası sonunda Windows Phone işletim sistemli bir telefona gelebilir.
Nokia, 41MP çözünürlük sunan kameraya sahip 808 PureView modelini tanıttığında herkes bu telefona şüphe ile bakmıştı. Ben de dahil olmak üzere birçok kişi Nokia'nın çözünürlük ile kullanıcıları "kandırmayı" düşündüğünü tahmin ediyorduk. Fakat Nokia, geleneksel akıllı telefon kameralarına göre çok daha büyük bir sensör ve özel lenslerle kompakt fotoğraf makineleriyle yarışacak bir telefon yaratmıştı. Fotoğraf kalitesi konusunda görüşüm değişse de bir konuda halen aynı fikirdeyim: Symbian artık öldü.

808 PureView, kamerasına rağmen Symbian işletim sistemi sebebiyle birçok kullanıcıya itici geliyor. Nokia'nın Lumia 920′de sunduğu 8MP PureView kamera ise 41MP kadar etkileyici sonuçlar sunmuyor. Bu sebeple Nokia'nın kullanıcılara yakında 41MP kameralı bir Lumia modeli sunacağı iddia ediliyor.

Gelen bilgilere göre 41MP kameraya sahip Lumia modeli, kamerası dışında Lumia 920′den farklı olmayacak. Ekran boyutu ve donanımın aynı kalması bekleniyor. Büyük kamera modülünün telefona nasıl yerleştirileceği de merak konusu çünkü 808 PureView modeli bir hayli kalındı. 41MP kameralı Lumia'nın Şubat ayı sonunda MWC'de tanıtılacağı söyleniyor.

Bu model ile birlikte Nokia'nın 2013′ün ilk yarısında 6 yeni model tanıtacağı söyleniyor. Bunlar arasında Lumia'nın bulunacağı söyleniyor. Fakat 41MP kamera ve metal gövdenin aynı modelde kullanılacağı konusunda bir bilgi yok. Yani bu özellikler ik farklı modelde karşımıza çıkabilir.

Sizce 41MP kameralı bir Lumia başarılı olabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder