12.11.2012

Manuel Fernandes ile İlgili Hiç Bilinmeyenler.

Manuel Fernandes

Fernandes, farklı yaşam tarzıyla herkesi şaşırtıyor. Bir parfüm alabilmek için günübirlik Paris'e uçuyor, kendini dünya vatandaşı görüyor. Alkol kullanıyor ama toksinleri terle vücudundan atıyor.


Beşiktaş'taki futboluyla Valencia'yı gönderdiğine pişman eden, her takım taraftarının, "Keşke bizde oynasa" diye hayıflandığı Manuel Fernandes, sessiz kişiliğiyle dikkat çekiyor. Saha içinde sadece futboluyla ilgilenen Portekizli futbolcunun, sanılanın aksine aşırı sosyal olduğu ve son derece programlı bir hayatı bulunduğu ifade edildi.


Her şeyini futbola göre programlayan ve dış görünüşüne de çok önem veren oyuncunun hayatındaki küçük sırları ise şöyle:


* Türkiye'ye geldiğinden beri karate kursuna gidiyor. Özel hocadan dersler alan Portekizli oyuncu, siyah kuşağa bir hayli yaklaştı. Karate kurslarının yanı sıra sürekli yüzen Fernandes, basketbolla da yakından ilgileniyor.

* Yemeklerde ve gece yaşamında, aldığı alkolü ve toksinleri vücuttan atabilmek için yaz sıcağındaki idmanlarda bile uzun kollu eşofman giyerek daha çok terlemeyi sağlıyor. Antrenmanlarda da çok az su içiyor.

* Modayla yakından ilgilendiği için giydiği kıyafetlerin üzerinde şık durmasını isteyen Fernandes, bu nedenle ekstra olarak fitness çalışmaları yapıyor. Vücuduna neredeyse gereğinden fazla özen gösteriyor.

* Kişisel bakım için alışverişlerini yurt dışında yapıyor. Kimi zaman bir parfüm almak için günübirlik Paris'in yolunu tutuyor. Kıyafetlerini İtalya, Fransa ve Portekiz'deki mağazalardan seçiyor.

* İstanbul'un en elit mekanlarında vakit geçiriyor. Kaliteli bir hayat yaşamaya gayret gösteriyor. Gittiği yerlerde, tuvaletçiden garsonuna kadar herkesle sohbet ederek sıcakkanlılığını gösteriyor. Özellikle BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden çalışan bütün personele saygılı ve çalışanlar tarafından çok seviliyor.

*İstanbul'daki arkadaşlarının büyük çoğunluğu Türk... Türkiye'ye geldiğinden beri kısa sürede çok geniş bir çevreye sahip oldu. Kimi zaman Türk arkadaşlarıyla Ajda Pekkan başta olmak üzere birçok sanatçının sahne aldığı yerlere gidiyor.

* Teknik heyet tarafından verilen birkaç günlük izinlerde bile Portekiz'e gitmek yerine İstanbul'da kalmayı tercih ediyor. Her fırsatta yakın çevresine Beşiktaş'ta çok mutlu olduğunu söyleyerek yeni sözleşmenin sinyallerini veriyor.

* Portekiz Milli Takımı'nın formasını giymek için canını dişine takmıyor. Futboldaki bütün enerjisini formasını giydiği kulübü için harcıyor. Afrika kökenli olduğu için Portekiz'in milliyetçi özelliklerini kendinde barındırmayan Fernandes, daha çok dünya vatandaşı gibi davranıyor.

* Portekiz'in en basit fakat en çok yenilen yemeklerden biri olan ton balıklı pilav, yemek konusundaki tek vazgeçilmezi. Tesislerde onun için her gün bir porsiyon ton balıklı pirinç pilavı hazır tutuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder