19.02.2013

Dokunmatik ChromeBook İnternette

Dokunmatik Google Laptop
Dokunmatik ChromeBook internette

Kendi mühendislerinin geliştirdiği ‘Chromebook’ bilgisayarının videosu internete sızdı.

Google’ın kendi mühendisleri tarafından geliştirdiği dokunmatik ‘Chromebook’ bilgisayarının videosu internete sızdı. Videonun, Google’ın çalıştığı bir ajansın sayfasından alındığı belirtilirken, Google’ın proje ortağı, ‘Çinli hacker’ların sunucularına saldırdığını ve soruşturma başlatıldığını’ belirtti.

Apple’a rakip olacak en son teknoloji bir ultrabook üzerinde çalıştığı bilinen Google, beklenmedik gelişmelerle karşı karşıya. Google’ın birçok firmayla işbirliği yaparak geliştirdiği bilinen ‘Chromebook’ projesi, beklenmedik şekilde internete sızdı. Videonun internete nasıl düştüğü kesin olmadığı gibi, videodaki bilgiler, Google’ın ‘Chromebook’u kendi mühendisleri tarafından geliştirdiği’ izlenimi verdi.

The Verge sitesinin haberine göre, ‘Chromebook Pixel’ adını taşıyan bilgisayar, 2560×1700 ekran çözünürlüğüyle Apple’ın Retina MacBook’u ile eşdeğer bir görüntü kalitesi sunmayı amaçlıyor. Dokumatik ekran özelliğiyle öne çıkmayı hedefleyen bilgisayarın internete sızan videosunda, anlatım yapan kişi, “Daha fazla piksel ekledikçe, dünya daha da güzelleşiyor” ifadesini kullanıyor.

VİDEO SIZINTISI KİMİN İŞİ?
Google’ın gizli denilebilecek projesi hakkında dün yaşanan sızıntı, kafalarda soru işareti doğurmuş durumda. Ancak videonun sızdırıldığı sayfanın, küresel görsel kılavuzluk ajansı Slinky.me’nin sitesinden yapıldığına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin sayfasında, ‘müşterileri arasında Google’ın da bulunduğu’ ifade ediliyor.
Sızıntının ardından Google + sayfasında açıklama yapan Slinky yazılım mimarı Victor Koch, “sunucularının hacker saldırısına uğradığını, saldırının Çin’den yapıldığını ve soruşturma başlattıklarını” belirtti.

Chromebook Pixel’in, Mayıs ayında düzenlenecek I/O 2013 konferansında tanıtılacağı da iddia ediliyor. Chromebook projesinde geliştirici olarak yer aldığını belirten François Beaufort, bilgisayarın ‘Link’ kod adına sahip olduğunu ve Google’ın California, Mountain View’deki kampüsünde şu an test edildiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder