28.02.2013

Google Glass Geliyor



Google Glass Adım Adım Geliyor!

Geçtiğimiz aylarda videoları ile karşımıza çıkan "yok artık daha neler" dediğimiz ve gerçeklikten biraz uzak olduğunu düşündüğümüz Google Glass piyasaya çıkmaya adım adım yaklaşıyor.

Küçüklüğümüzden beri bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız teknolojiler hayatımıza girmeye başladı. Elektrikli arabalar, dokunmatik ekranlar ve bir çok şey daha hergün hayatımızın içinde. İşte Google Glass da bu ürünlerden biri. 2012 de tanıtımı yapılan ve geliştiriciler tarafından üzerinde bir çok işlem yapılan ürün son rötuşlarının yapılmasını bekliyor gibi. 

 
 



Google ürünün tanıtımı için ürünün web sitesini de Google Glas Web Site yayına aldı. Web sitesinde ve videolarında gördüğümüz kadarıyla şimdilik video kaydı, fotoğraf çekmek, yazılı mesaj (e-mail, sms) göndermek, Google Hangout yapmak, bulunduğunuz yer için adres veya yön tarifi almak veya sesli bir komut ile size dil çevirisi yapmasını istemek gibi fonksiyonlar mevcut. Bunlar için tek yapmanız gereken "Ok Glass" sözcüklerinin ağzınızdan çıkması. 

 
 

İsterseniz özel camlarını takarak güneş gözlüğü olarak ta kullanabiliyorsunuz. Ne kadar Türkçe komutlar söylenebilir veya uygulanabilir tartışma konusu ama birbirinden şık renk seçenekleri ve ilginç görüntüsü ile raflardaki yerini almasını sabırsızlıkla bekliyoruz. 


 
 
Web sitesi üzerinde dikkat çeken bir bölüm var. Google Glass'ın ilk sahipleri olmak için kıyasıya bir yarış içine davet ediliyorsunuz. En Parlak fikre sahip olan kişiler Google Glass ile tanışma ve ona sahip olma hakkı kazanacaklar. 
 
Peki katılmak için ne yapmak lazım ? Tek yapmanız gerken 27 Şubat 2013 tarihine kadar Linkten başvurunuzu yapmak ardından da #ifihadglass hastag ile Twitter ve Google+ ile Google Glass'ının olsaydı onunla neler yapardınız fikirlerinizi paylaşmak. Not :Eğer New York, San Francisco veya Los Angeles şehirlerinde değilseniz çok şanslı sayılmazsınız. Çünkü sadece bu şehirlerde olanlar bu fırsattan yararlanabilecekler. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder